29 Eylül 2010 Çarşamba

ŞİRKET - HRİSTOS A. HOMENİDİS

Yunanistan’ın bir dönemine ışık tutmaya çalışan başarılı bir roman olarak Şirket; ülkede yıllarca hüküm süren büyük bir organizasyonun gizli kapaklı işlerini, karşı gelenleri yollarından çekmek için işledikleri cinayetleri, ayak oyunlarını ve örgütün yapısını açıkça gözler önüne seren bir hikâyeyle, gerçeğin kurguyla inanılmaz bir buluşması…

Sağlam karakterlerle örülü, ülkemizin gündemiyle de neredeyse tamamıyla örtüşen bir roman olarak Şirket, siyasal terörün, çıkar ilişkilerinin ne denli köklü bir organizyona sahip olabileceğinin kanıtlarını ortaya koyarken, olaylara birden çok kişinin gözünden bakabilen yazarın ustalığı sayesinde de günü iyi anlayabilmemize fırsat verecek bir entrika ve kurmaca rehberine dönüşüyor.

Homenidis, tarihten esinlenerek, başrolde bir yandan teröristlerin diğer yandan da onları kovalayanların olduğu muhteşem bir roman yazmış.
Kostas Farmakis, Status Dergisi

Homenidis’in anlatımı halk romancılığı çevresinde yükselip, derin bir siyasi drama dönüşüyor…”
Haris Mavromatis, Apogeumatini tis Kirlakis Gazetesi

Homenidis, bu kitabında hiç olmadığı kadar küfürbaz, analizci ve okuması zevk verici…”
Eleni Giga, To Ethnos Gazetesi 


1)Çıktığı gün aldığım nadir romanlardan biri ama inanın o kadar etkileyici bir roman olduğunu tahmin edemezdim. Genel siyasal durumdan komplo teorilerine uzanan ve bir darbe peşinde geçen onlarca ömür ama daha da ötesi bu kişilerin de birer insan olduğunu atlamayan inanılmaz bir bakış açısı var romanın. Öyle sahneler var ki bir film olsa defalarca seyretmek isterdim doğrusu. İnanılmaz, mükemmel, mucizevi bir anlatım... Hayatta okuduğum en çarpıcı 10 romandan biri bence. Mükemmel, tek kelimeyle mükemmel...(idefix.com'dan alınmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder